Skim Pinjaman Perumahan Program Pembesaran Rumah Peneroka RM100 Juta


06 Mac : Pengerusi Felda, Tan Sri Mohd Isa Abdul Samad mengingatkan semua petugas di Lembaga Felda dan di Felda Global Ventures (FGV) agar sentiasa berhati-hati dalam melaksanakan tugas yang diberikan.
Peringatan itu dibuat memandangkan terdapat pihak-pihak yang kurang senang dengan peningkatan dan kejayaan yang diperolehi oleh Felda hinggakan mampu mencipta isu-isu yang mampu menjatuhkan kredibiliti dan imej Felda.
Lantaran itu, Isa Samad sentiasa mahukan setiap petugas yang berkhidmat di bawah Felda mengingati nasihatnya memandangkan Felda tidak pernah terlepas dari mendapat perhatian sama ada dari peneroka Felda sendiri mahu pun pihak luar dari Felda.
“Seperti kita sedia maklum, Felda sebuah organisasi yang sentiasa mendapat perhatian dari semua pihak. Bukan sahaja dari kalangan masyarkat peneroka tapi dari kalangan di luar masyarakat peneroka.
“Lebih-lebih lagi dari kalangan ahli politik sama ada perhatian yang diberikan itu baik atau tidak, tetap diberikan perhatian. Oleh itu, saya sentiasa ingatkan para petugas untuk berhati-hati dalam menjalankan tanggungjawab supaya tidak timbulkan isu-isu yang boleh menyukarkan kita (Felda) dan buang masa kita untuk menjelaskan isu tersebut,” kata Isa Samad dalam ucapan rasminya ketika berlangsungnya Majlis Anugerah Semai Bakti Felda 2013 di Menara Felda, hari ini.
Kata Isa Samad, Felda dan politik tidak dapat dipisahkan dan sentiasa berkaitan antara satu sama lain memandangkan terdapat ahli politik yang sengaja mencipta isu dalam Felda demi kepentingan politik.
Justeru, sekiranya nasihat dan saranannya diikuti, tugas dan tanggungjawab yang diamanahkan dapat dipikul dengan baik selain mengekalkan keharmonian di kalangan masyarakat peneroka.
“Kalau semua pihak mengingati perkara ini, maka saya percaya kita bukan sahaja dapat jalankan tugas dengan baik tapi kita juga dapat timbulkan suasana yang lebih harmoni di kalangan masyarakat peneroka khususnya,” katanya. FeldaVoice

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s